ja narazie 10 tys i zero ubytkow
Padła antenka od CB. Jaką teraz wybrać??
Zwiń
X
-
Padła antenka od CB. Jaką teraz wybrać??
Dzisiaj bez powodu i żadnych ostrzeżeń padła mi antenka CB. I tu moje pytanie co polecacie? Parametry jakie ma spełniać to przede wszystkim wysokość około 60-90 cm (już nie chcę długiej, żeby nie trzeba było składać przed garażem) Ale ma być w miarę solidna i niedroga (około 150 PLN)
Myślałem o takiej Krótka antenka
Warta zainteresowania?Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
-
-
No właśne też się zdziwiłem. Ale podobno cewkę szlag trafił. Nie można zejść poniżej SWR 3,5 A przedtem miała 1,2. Człowiek z serwisu CB powiedział, że może się dostała woda. Rzeczywiście dzień wcześniej myłem ją Karcherem. Może to przyczyna była.
[ Dodano: Nie 18 Maj, 08 13:51 ]
No i zamówiłem. Dzisiaj miałem okazję powozić na aucie właśnie tego LEMM-a AT 106 i wyniki są zadowalające. Przy montażu na uchwycie na klapie bagażnika swobodną rozmowę można prowadzić na odległość 7 km, przy czym ja poruszałem się poza miastem a drugi samochód stał między budynkami w mieście. To mnie przekonało i już zamówiłem tę antenkę.Alfee
Komentarz
-
-
Ja mam antenke SIRIO TRIFLEX wyglada jak zwykla antena samochodowa wiec nie korci zlodzieji i nie trzeba jej sciagac na noc. Tu masz na allegro taka sztuke http://allegro.pl/item365510027_ante...warszawa_.htmlByła Octavia 1.8T L&K jest Audi A4 S-line 182KM i 409Nm By Aligator
Komentarz
-
-
testowałem to SIRIO i dla mnie to GÓWNIO do kwadratu, cały czas odbiór nastawiony tak, że szum w aucie doprowadzał mnie do białej gorączki (aby cokolwiek słyszeć)
Osobiście nie polecam - chociaż ustrojstwo niewiarygodnie wręcz wygodnebyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Dla mnie jedynym argumentem przemawiającym za tą anteną jest właśnie ten co wspomniałeś.
Wielokrotnie pisaliśmy o tym cudzie co jest do wszystkiego i do niczego zarazem, nawet dokładnie ją testowaliśmy. Wyniki powalają na kolana. :wink:
Wybacz Paczek ale z CB zabawą ma ten supersprzęt niewiele wspólnego, a kolega powinien się skupić na każdej innej tylko nie na tej, chyba, że stwierdzi bezkrytycznie iż takowa wystarczy - a szkoda by było.aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
bernardo, Wy zej napisałem jakiego wyboru dokonałem. I jakimi się kierowałem kryteriami. Natomiast nie od dziś mam CB i wiem czego oczekuję od sprzętu.
Tylko z całej tej sytuacji jeden wniosek sięnasuwa. LEMM nie wytrzymuje mycia myjką wysokociśnieniową. :szeroki_usmiech Jak głosi powszechna opinia cewki w tych antenkach są czułe na wodę.
Teraz będę się delikatniej obchodził z antenkąAlfee
Komentarz
-
Komentarz